30.5.2014

Shanghai here we come (8. päivä)

"Perkele"- murahdan...
Kello on jotain, aivan liian vähän. Pimeys vallitsee vielä Pekingissä tai no eihän täällä koskaan ole pimeää, mutta you know. Aamupalaksi olikin kaurapuuroa, jota isäni laittoi minulla mukaan matkalaukkuun Suomessa. Koska itselläni oli kova kiire vielä pakkausten kanssa, jotka keskytyivät öisen seikkauilun takia, en ehtinyt seuraaman Fengin reaktiota puuron, enkä edes tiedä söikö poika kaikkea.

Sade saattelee meidät koululle, ikään kuin Kiina surisi lähtöämme ja niin osa kyllä tekeekin. Viimeiset halaukset ja onnen toivotukset, muistelmat ja kyyneleet kunnes nousemme apein mielin bussiin kiinalaisten jäädessä sateeseen heiluttamaan hyvästiksi.

Pekingin luotijuna-aseman valkoinen ulkopinta suorastaan loistaa sen harmauden keskeltä. Turvatarkastukset ovat melkein tiukemmat kuin Helsinki-Vantaalla ja asemalaiturille mennään kuin johonkin avaruusalukseen, jossain scifi-elokuvassa. 
Huippunopeus oli jopa 305km/h
Juna nyt ei ollut VR:n junaa kummoisempi, vauhti vain oli aivan omaa luokkaa. 1500 kilometriä, 5 asemaa ja 5 tuntia. Osa nukkui osa kukkui, itse kirjoittelin tätä blogia ja kuuntelin musiikkia. Junassa oli kuitenkin yksi asia mistä tiesi, että oltiin Kiinassa. Junan seinässä oli kuumavesihana, josta kiinalaiset liikemiehet ja -naiset täyttivät teepullojaan jatkuvalla syötöllä.

Shanghai tuo merenrantakaupunki Kiinan itä-rannalla on aivan erilainen verrattuna Pekingiin. Ei saasteita niin paljoa, kiitos merituulten. Korkeita pilvenpiirtäjiä, mutta ne ovat kaikki yhdessä kasassa. Kadut muistuttavat enemmän Pariisia ja Lontoota, kuin Kiinaa.

Saavuimme iltapäivällä ja ensimmäiseksi menimme Suomen konsulaattin, jossa tapasimme konsulaatin edustajia ja kuulimme infoa Shanghaista ja Kiinasta ylipäätään. Ja kyllä ihan suomeksi suomalaiselta mieheltä.


Ruokailu tapahtui McDonaldsilla. Bic Mac-ateria 21 yuania, eli noin 2,5€. On se jännää kuinka voi ruoka olla niin halpaa. Kaikki oli halpaa, ei sitä oikein tiennyt mitä ostaisi, kun kaikki kelpaisi.



Loppuilta oli vaapata ja kiertelimme lähialuetta ja katselimme mitä kaupunki on syönyt sisäänsä. Hälinää, sitä jatkui läpi koko yön ja valot vilkkuivat ja torvet soivat. Elämää Shanghaissa oli enemmän iltaisin kun Pekingissä, johtunee länsimaalaista kulttuurista, joka on vaikuttanut vahvasti kuapungin elämään läpi aikojen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti